perspective4you.nl

Trainingen voor jongeren

PERSPECTIVE4YOU op Goeree-Overflakkee biedt verschillende pedagogische trainingen en sessies voor kinderen en jongeren op het gebied van sociale en emotionele problemen. Wij geven ook de ouders handvatten om met de problemen van hun kind om te gaan.

Onze coaching kan zowel in groepsverband of individueel worden gegeven.

Bikkeltraining Brugklas

Van groep acht naar de brugklas gaan kan eng, vreemd en moeilijk zijn voor sommige kinderen. Met de bikkeltraining bereiden we Achtstegroepers voor op de overstap naar de brugklas.

Het doel van de training is om een stevige start te kunnen maken op de nieuwe school. De kinderen leren hoe ze met de veranderingen op de nieuwe school kunnen om gaan, hoe ze zelfverzekerd overkomen en hoe ze nieuwe vrienden kunnen maken.

Voor de leeftijd van 11 tot 13 jaar.

Bekijk de pagina over de inhoud van Brugklas Bikkels

Huiswerkbikkels

Het is voor veel kinderen erg lastig om het huiswerk efficiënt te plannen en daarnaast ook vrije tijd over te houden. Vaak zit er ook veel tijd tussen het beginnen met leren en het moment van de toets, wat een valkuil is voor veel kinderen, waardoor ze slechte resultaten behalen.

Het doel van deze begeleiding of training is om efficiënt leren toe te passen zodat er ook van vrije tijd kan worden genoten.

Voor de leeftijd: 10-14 jaar.

Bekijk de pagina over de inhoud van de huiswerk Bikkels

Echtscheiding

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het missen van een dierbare geeft veel verdriet en dit kan na verloop van tijd nog heftiger zijn. Verdriet ervaren is de normale gang van zaken. Maar het kan zijn dat die nare gevoelens blijven en dan is het belangrijk om daarbij steun te krijgen.

Bij Perspective4you bieden wij steun door gespreksvoering aan de hand van werkvormen en rouwtaken. Dit helpt je verder om het verdriet te kunnen plaatsen en kan er ruimte komen voor andere zaken die er ook toe doen.

Bekijk de pagina rouwverwerking en begeleiding voor de mogelijkheden

Koele Bikkeltraining Weerbaarheidtraining voor jongeren

Is het lastig voor je om in het openbaar te spreken en een presentatie te houden voor een groep. Vind je het moeilijk om in de klas voor je mening uit te komen omdat de groepscultuur het moeilijk toelaat. Heb je behoefte aan een goede groepscultuur en wil je dat beïnvloeden?

Onzekere jongeren die stoeien met hun zelfbeeld krijgen een flinke dosis zelfvertrouwen door deel te nemen aan een weerbaarheidtraining! Je leert steviger in je schoenen te staan en niet bij alles te denken dat het toch niet lukt. Je kunt het wel en het wordt tijd dat je dat gaat geloven.

Met de weerbaarheidtraining leer je precies hoe je zelf het roer om kunt gooien. Hoe je situaties anders kunt benaderen, anders over dingen na kunt denken en met opgeheven hoofd nieuwe uitdagingen aankan.

Bekijk de pagina Koele Bikkeltraining voor de mogelijkheden